Wie krijgt last van Angst?

 

Er zijn meer dan 37000 mensen die ingeschreven zijn op mijn nieuwsbrief en daar maar zeker ook bij mijn betalende cliënten merk ik dat zo goed als iedereen last kan krijgen van angst.

Mijn oudste klant bijv. is 84 jaar (leeft nu zonder angst) en mijn jongste 14 (ik richt me niet op 'kinderen').

Ook qua vorming kom ik iedereen tegen, ik heb zelf enkele psychologen in het klantenbestand zitten die het programma voor zichzelf gevolgd hebben.

Nu het grappige is dat de meeste mensen de angst tijger, zoals ik hem noem, op een bepaald moment in hun leven tegenkomen. Daarvoor ging alles goed en was er zelf geen sprake van angst. Maar dan plots gebeurt er ergens iets, voelen ze zich angstig en vanaf dat moment laat de angst niet meer los.

Beetje bij beetje beginnen ze meer en meer angst te voelen in situaties waar ze vroeger volledig rustig waren.

Meestal loopt het vanaf dan verkeerd door een rare manier van denken: het "wat als?" denken. Daarbij gaat iemand zich steeds meer zorgen maken om dingen die eigenlijk 'normaal' zijn in het leven. Ikzelf maakte me vroeger bijv. zorgen of ik wel op tijd weg zou geraken uit een restaurant of vergadering, of mijn wagen...wanneer ik dat zou willen. "Wat als ik me daar slecht voel en niet weg kan?".

Puur door die gedachte was ik mijn angst aan het vergroten en de hele situatie erger aan het maken.

En op de duur dacht ik dat ik gewoon een angstig persoon was; en vroeg ik me af waarom ik zo anders was dan de anderen. Waarom anderen al die dingen gewoon konden doen zonder zich zorgen te maken.

"Het zit allemaal in je hoofd", vertelden ze mij. "Je moet daar niet zoveel over nadenken"...etc. Maar dat op zich helpt natuurlijk niet.

Het goede nieuws is dat de situatie om te keren is.

 

Wil je meer tips en technieken ontvangen?
Geef je dan hieronder op voor de nieuwsbrief (dit kost niets)

 

Je privacy is zeer belangrijk. Je gegevens worden nooit met anderen gedeeld en je kan je steeds uitschrijven (opt-out) voor de nieuwsbrief wanneer je van je angst verlost bent. Je E-mail adres wordt op de beveiligde server van Aweber.com bijgehouden zodat niemand anders er aan kan.

Van je angst afraken vergt moeite en een grote inspanning, maar ik ga je zoveel mogelijk proberen te helpen!

Zijn er risico's? Meer informatie over risico's vind je hier.

Contact Gegevens:

Angstaanval.be
Geert Verschaeve
P.I. Taymansstraat 41
3090 Overijse
Ondernemingsnr: BE 0860.997.239
Ingeschreven in Brussel

E-mail: [email protected]

DISCLAIMER: De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Angst overwinnen vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!

Angstaanval.be is opgericht om je te helpen wanneer je door angst je glimlach begint te verliezen. Door angst en een angstaanval kan het zijn dat je steeds meer begint te vermijden of met een 'klein hartje' doet omdat je bang bent dat je je raar of angstig zal voelen. Angst voor de angst heet dat.

Copyright Angstaanval.be - Privacy Policy - Algemene Voorwaarden

Deze website geeft geen medisch advies. Wanneer je symptomen hebt die je angstig maken
dien je steeds eerst via je arts te gaan om fysieke oorzaken uit te sluiten.