Wat is Angst?

 

Angst is een defensiemechanisme van je lichaam.

Er zijn twee soorten van angst. De gewone angst en de felle angst.

Gewone angst is een soort van hevige stress. Stel dat je helemaal alleen in het bos aan het wandelen bent en plots ritselt het struikgewas nét naast jou.

Dan krijg je gewone angst, een hevige stress. Je geest en lichaam vragen zich af: wat is hier gaande? Wat zit er achter dat struikgewas?

Je gaat al bepaalde symptomen krijgen van angst zoals een kleine adrenaline kick (het gevoel dat je krijgt in je maag wanneer je bijna struikelt bijv).

Wanneer je dan ziet dat er niets zit, of dat het maar een eekhoorntje was gaat de angst snel weggaan.

Felle angst is een trapje hoger.

Stel dat het struikgewas ritselt en je kijkt er naar. Plotseling zie je dat er een tijger achterzit... in jouw bos...een tijger.

Dan gaat de angst over van lichte angst naar felle angst en ga je een enorme adrenaline stoot krijgen in je lichaam.

Heel je lichaam gaat zich klaar maken om te vechten of om te vluchten. Je hart gaat razendsnel beginnen slaan om al je spieren van bloed en dus zuurstof te voorzien, je vertering wordt stopgezet, al je zintuigen worden super alert enzovoort.

Super want dat gaat je echt helpen op dat moment.

MAAR... stel dat je in de wagen zit, in een vliegtuig, in een vergadering, bij andere mensen, helemaal alleen...ergens zonder struikgewas en tijger en toch denk je aan iets of voel je iets in je lichaam... als je daar dan bang van wordt, dan krijg je ook angst.

En je lichaam activeert net hetzelfde afweermechanisme, net alsof de tijger er is.

Omdat hij er niet is en je niet meteen de oorzaak vindt voor alles wat je voelt begin je misschien in te zitten met wat je voelt.

De angst wordt dan groter want op dat moment heb je angst voor de angst.

En dat wegnemen, die angst voor de angst wegnemen is sinds 2004 mijn specialiteit geworden.

Wil je meer tips en technieken ontvangen?
Geef je dan hieronder op voor de nieuwsbrief (dit kost niets)

 

Je privacy is zeer belangrijk. Je gegevens worden nooit met anderen gedeeld en je kan je steeds uitschrijven (opt-out) voor de nieuwsbrief wanneer je van je angst verlost bent. Je E-mail adres wordt op de beveiligde server van Aweber.com bijgehouden zodat niemand anders er aan kan.

Van je angst afraken vergt moeite en een grote inspanning, maar ik ga je zoveel mogelijk proberen te helpen!

Zijn er risico's? Meer informatie over risico's vind je hier.

Contact Gegevens:

Angstaanval.be
Geert Verschaeve
P.I. Taymansstraat 41
3090 Overijse
Ondernemingsnr: BE 0860.997.239
Ingeschreven in Brussel

E-mail: [email protected]

DISCLAIMER: De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Angst overwinnen vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!

Angstaanval.be is opgericht om je te helpen wanneer je door angst je glimlach begint te verliezen. Door angst en een angstaanval kan het zijn dat je steeds meer begint te vermijden of met een 'klein hartje' doet omdat je bang bent dat je je raar of angstig zal voelen. Angst voor de angst heet dat.

Copyright Angstaanval.be - Privacy Policy - Algemene Voorwaarden

Deze website geeft geen medisch advies. Wanneer je symptomen hebt die je angstig maken
dien je steeds eerst via je arts te gaan om fysieke oorzaken uit te sluiten.