Rijangst en Vliegangst

 

Als je dit voor hebt, dan ben je waarschijnlijk bang van de angst zelf. Angst voor de angst.

Je weet waarschijnlijk dat je je raar zal voelen in de wagen of tijdens de vlucht, en dat je ALS dat zo is, niet weg kan.

Klopt dat?

En stel dat je nu toch aan het rijden of het vliegen bent en je voelt iets raar in je lichaam, dan ga je misschien naar een uitgang zoeken, om te beseffen dat er geen is, waardoor je nog meer begint te paniekeren en een echte angstaanval uitlokt.

Dat is een vicieuse cirkel die je best aanpakt. En het is in feite ook het angstgevoel dat je krijgt omdat je iets niet onder controle denkt te hebben.

Hoe meer je op dat moment denkt "ik kan hier niet weg" of "ik kan niet stoppen wanneer ik wil stoppen", hoe banger je jezelf kan maken. Dat is eigenlijk de oorzaak van de rijangst of van de vliegangst.

Als je die oorzaak leert aanpakken, dan kan je je rijangst of je vliegangst wegwerken.

Bij vliegangst zijn er meerdere soorten van angst.

- oei, gaat dit vliegtuig wel in de lucht blijven hangen

- oei, ik kan/mag hier niet weg wanneer ik dat wil

- oei, ik ga me misschien slecht voelen...en wat gaan die andere mensen dan niet denken?

Ikzelf had vroeger last van een combinatie van deze angsten. In de wagen ging het bij mij vooral over het niet weg kunnen en rare gevoelens krijgen waardoor ik mijn zelfvertrouwen aan het stuur verloor.

Hoe komt het dan dat andere mensen gewoon kunnen vliegen en rijden zonder daarmee in te zitten? Bij hen lijkt het een normale zaak, net zoals tandenpoetsen bijv.

Dat is omdat zij een andere conditionering hebben. Zij hangen er geen angstige emoties aan. Toen mijn angst op zijn ergst was, kon ik me al slecht voelen wanneer ik gewoon aan een toekomstige reis dacht bijv.

Je kan, via bepaalde gedachtengangen, die dingen beginnen herconditioneren, zodat je er een andere waarde aan hangt.

Wil je meer tips en technieken ontvangen? 
Geef je dan hieronder op voor de nieuwsbrief (dit kost niets)

 

Je privacy is zeer belangrijk. Je gegevens worden nooit met anderen gedeeld en je kan je steeds uitschrijven (opt-out) voor de nieuwsbrief wanneer je van je angst verlost bent. Je E-mail adres wordt op de beveiligde server van Aweber.com bijgehouden zodat niemand anders er aan kan.

Van je angst afraken vergt moeite en een grote inspanning, maar ik ga je zoveel mogelijk proberen te helpen!

Zijn er risico's? Meer informatie over risico's vind je hier.

Contact Gegevens:

Angstaanval.be
Geert Verschaeve
P.I. Taymansstraat 41
3090 Overijse
Ondernemingsnr: BE 0860.997.239
Ingeschreven in Brussel

E-mail: [email protected]

DISCLAIMER: De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Angst overwinnen vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!

Angstaanval.be is opgericht om je te helpen wanneer je door angst je glimlach begint te verliezen. Door angst en een angstaanval kan het zijn dat je steeds meer begint te vermijden of met een 'klein hartje' doet omdat je bang bent dat je je raar of angstig zal voelen. Angst voor de angst heet dat.

Copyright Angstaanval.be - Privacy Policy - Algemene Voorwaarden

Deze website geeft geen medisch advies. Wanneer je symptomen hebt die je angstig maken
dien je steeds eerst via je arts te gaan om fysieke oorzaken uit te sluiten.