Angst dat je zal doodgaan

 

Wanneer je rare zaken opmerkt in je lichaam, pijntjes, hartkloppingen of hartoverslagen, misselijkheid, duizelingen, continu hoofdpijn, flauwtes, tintelingen... ik weet niet wat allemaal.

Dan kan je daar natuurlijk mee beginnen inzitten en denken dat er iets ernstig mis is, dat je aan het doodgaan bent.

En natuurlijk moet je altijd eerst langs je arts met zo'n zaken.

Maar wat als die niets vindt en jij toch die symptomen blijft voelen?

Dan kan je daardoor angstaanvallen krijgen. Heel kort uitgelegd is een angstaanval een vecht of vluchtreactie van je lichaam, die je lichaam in de hoogste staat van paraatheid brengt, met hartkloppingen, duizelingen... tot gevolg.

Zie je het grappige? Als je die zaken voelt, en jij denkt: "oei, er is iets mis, ik ben aan het doodgaan" dan ben je dus angstig. Waardoor je lichaam nóg parater zal worden en alles nog wat steviger wordt.

Dat is een vicieuse cirkel die je best leert doorbreken.

Het lijkt alsof je geen controle hebt, alsof de angst je gewoon overvalt en jij die moet ondergaan. Dat dacht ik gedurende de 14 jaar dat ik last had van angst, angstaanvallen en alles wat daarbij komt kijken.

Maar je hebt er meer macht over dank je denkt. Net zoals je de angst met je gedachten kan vergroten, kan je die door specifieke zinnen te denken (en te geloven) ook doorbreken en van tafel vegen.

De meeste mensen uit je omgeving zullen je zaken vertellen als "zit daar maar niet mee in" of "dat zit allemaal in je hoofd" of "je voelt dat omdat je er continu aan denkt"...

Dat is wat iedereen tegen mij vertelde vroeger, maar daar ben je opnieuw niet mee geholpen. Het is de angst voor de dood, de angst in het algemeen zelf die je moet wegnemen. Daar bestaan gelukkig bepaalde technieken voor.

Wil je meer tips en technieken ontvangen? 
Geef je dan hieronder op voor de nieuwsbrief (dit kost niets)

 

Je privacy is zeer belangrijk. Je gegevens worden nooit met anderen gedeeld en je kan je steeds uitschrijven (opt-out) voor de nieuwsbrief wanneer je van je angst verlost bent. Je E-mail adres wordt op de beveiligde server van Aweber.com bijgehouden zodat niemand anders er aan kan.

Van je angst afraken vergt moeite en een grote inspanning, maar ik ga je zoveel mogelijk proberen te helpen!

Zijn er risico's? Meer informatie over risico's vind je hier.

Contact Gegevens:

Angstaanval.be
Geert Verschaeve
P.I. Taymansstraat 41
3090 Overijse
Ondernemingsnr: BE 0860.997.239
Ingeschreven in Brussel

E-mail: [email protected]

DISCLAIMER: De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Angst overwinnen vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!

Angstaanval.be is opgericht om je te helpen wanneer je door angst je glimlach begint te verliezen. Door angst en een angstaanval kan het zijn dat je steeds meer begint te vermijden of met een 'klein hartje' doet omdat je bang bent dat je je raar of angstig zal voelen. Angst voor de angst heet dat.

Copyright Angstaanval.be - Privacy Policy - Algemene Voorwaarden

Deze website geeft geen medisch advies. Wanneer je symptomen hebt die je angstig maken
dien je steeds eerst via je arts te gaan om fysieke oorzaken uit te sluiten.