Angst dat je iets niet onder controle hebt

 

Je herkent deze soort van angst wanneer je "wat als..." begint te denken.

Vooral wanneer je iets moet beslissen zoals: ga ik daar naar toe gaan....of niet. Neen, want wat als ik daar....

Ken je dat gevoel?

Daardoor ga je natuurlijk vanalles beginnen vermijden. Je hebt je bijv. ergens ooit slecht gevoeld en als gevolg blijf je weg van plaatsen die daarop lijken.

Het probleem hier is dat dat 'virus' zich begint te verspreiden en je wereldje steeds kleiner en kleiner wordt.

Ik begon op den duur alle plaatsen te vermijden waar ik niet meteen weg kon lopen (supermarkt, cinema, restaurant, openbaar vervoer, vliegtuig, autostrades,...). Ik dacht steeds "wat als...?"

Hoe minder ik iets onder controle kon hebben, des te meer ik het wou vermijden.

Wat ik ook deed was "CIA-denken". Net zoals de geheime dienst had ik overal plannetjes voor. In een restaurant koos ik mijn zitplaats op strategische wijze: zodat niemand anders hoefde op te staan wanneer ik weg wou, zodat ik zo dicht mogelijk bij de uitgang of de WC zat etc. Idem in een vliegtuig of openbaar vervoer...daar wou ik bij het gangpad zitten, zodat ik weg kon zonder iemand anders te storen.

Ik wou controle, ik wou exact weten hoe alles zou verlopen zodat ik snel kon reageren wanneer ik me angstig of slecht zou voelen.

Maar dan wordt je wereldje erg klein en zoiets leer je dus best doorbreken met enkele technieken.

Angst is een keuze. Ik koos er voor om mezelf bijna 'gek' te maken met die "wat als?" gedachten. Op dat moment dacht ik steeds dat het allemaal de fout van die angst was. Maar IK was het zelf die de angst groter maakte met mijn gedachten.

En dat was meteen ook het goede nieuws, want ik kon anders beginnen denken. Ik kon leren om de controle los te laten, om me niet meer krampachtig vast te houden aan dingen waar ik toch geen invloed op had.

Wil je meer tips en technieken ontvangen? 
Geef je dan hieronder op voor de nieuwsbrief (dit kost niets)

 

Je privacy is zeer belangrijk. Je gegevens worden nooit met anderen gedeeld en je kan je steeds uitschrijven (opt-out) voor de nieuwsbrief wanneer je van je angst verlost bent. Je E-mail adres wordt op de beveiligde server van Aweber.com bijgehouden zodat niemand anders er aan kan.

Van je angst afraken vergt moeite en een grote inspanning, maar ik ga je zoveel mogelijk proberen te helpen!

Zijn er risico's? Meer informatie over risico's vind je hier.

Contact Gegevens:

Angstaanval.be
Geert Verschaeve
P.I. Taymansstraat 41
3090 Overijse
Ondernemingsnr: BE 0860.997.239
Ingeschreven in Brussel

E-mail: [email protected]

DISCLAIMER: De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Angst overwinnen vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!

Angstaanval.be is opgericht om je te helpen wanneer je door angst je glimlach begint te verliezen. Door angst en een angstaanval kan het zijn dat je steeds meer begint te vermijden of met een 'klein hartje' doet omdat je bang bent dat je je raar of angstig zal voelen. Angst voor de angst heet dat.

Copyright Angstaanval.be - Privacy Policy - Algemene Voorwaarden

Deze website geeft geen medisch advies. Wanneer je symptomen hebt die je angstig maken
dien je steeds eerst via je arts te gaan om fysieke oorzaken uit te sluiten.