"Hoe geraak ik hier weg?"

 

Je herkent deze soort van angst wanneer je "wat als..." begint te denken.

Vooral wanneer je iets moet beslissen zoals: ga ik daar naar toe gaan....of niet. Neen, want wat als ik daar....

Ken je dat gevoel?

Daardoor ga je natuurlijk vanalles beginnen vermijden. Je hebt je bijv. ergens ooit slecht gevoeld en als gevolg blijf je weg van plaatsen die daarop lijken.

Het probleem hier is dat dat 'virus' zich begint te verspreiden en je wereldje steeds kleiner en kleiner wordt.

Ik begon op den duur alle plaatsen te vermijden waar ik niet meteen weg kon lopen (supermarkt, cinema, restaurant, openbaar vervoer, vliegtuig, autostrades,...).

Die cinema was bijv. 'grappig'. Ik dacht toen nog: "heb ik hier nu claustrofobie, in zo'n grote zaal?". Maar inderdaad, ik kon er niet zomaar weg. Dan moest ik de andere mensen in de rij storen, dan zou mijn vriendin zich afvragen waar ik naartoe was etc. dus werd mijn lichaam bijv. misselijk wanneer ik in een cinemazaal zat.

Ik had hetzelfde in een restaurant. Vanaf het moment dat mijn eten gebracht werd was mijn honger weg en zocht ik al naar de mogelijke uitgangen (of waar de WC was). Ik maakte mezelf echt angstig door die plaatsen als een "groot gevaar" te bestempelen.

Maar dan wordt je wereldje erg klein en zoiets leer je dus best doorbreken met enkele technieken.

Want hoe raar het ook klinkt, angst is in vele gevallen een keuze. Ik maakte mezelf extra angstig met al dat 'wat als?' denken. En de oplossing kwam dan ook in het anders gaan denken. Ik heb bijv. geleerd dat er geen veilige plaats is waar ik naar toe moet vluchten. IK ben mijn eigen veilige plaats...en mezelf heb ik altijd bij.

Wil je meer tips en technieken ontvangen? 
Geef je dan hieronder op voor de nieuwsbrief (dit kost niets)

 

Je privacy is zeer belangrijk. Je gegevens worden nooit met anderen gedeeld en je kan je steeds uitschrijven (opt-out) voor de nieuwsbrief wanneer je van je angst verlost bent. Je E-mail adres wordt op de beveiligde server van Aweber.com bijgehouden zodat niemand anders er aan kan.

Van je angst afraken vergt moeite en een grote inspanning, maar ik ga je zoveel mogelijk proberen te helpen!

Zijn er risico's? Meer informatie over risico's vind je hier.

Contact Gegevens:

Angstaanval.be
Geert Verschaeve
P.I. Taymansstraat 41
3090 Overijse
Ondernemingsnr: BE 0860.997.239
Ingeschreven in Brussel

E-mail: [email protected]

DISCLAIMER: De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Angst overwinnen vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!

Angstaanval.be is opgericht om je te helpen wanneer je door angst je glimlach begint te verliezen. Door angst en een angstaanval kan het zijn dat je steeds meer begint te vermijden of met een 'klein hartje' doet omdat je bang bent dat je je raar of angstig zal voelen. Angst voor de angst heet dat.

Copyright Angstaanval.be - Privacy Policy - Algemene Voorwaarden

Deze website geeft geen medisch advies. Wanneer je symptomen hebt die je angstig maken
dien je steeds eerst via je arts te gaan om fysieke oorzaken uit te sluiten.